Tilbageblik på 2020 med MyHeritage

Tilbageblik på 2020 med MyHeritage

“Kan du høre mig?” og “Du er på mute!” var nogle af de mest talte sætninger i 2020. Uanset om dette klinger sandt i din husstand eller ej, har mange af os brugt størstedelen af vores tid på skærme i år, til arbejde, sociale begivenheder, slægtsforskning, eller at holde kontakten med familien. Det var kun toppen af isbjerget. Verden har ændret sig på så mange måder i 2020 på grund af COVID-19. Vores hjerter går ud til familier, der er berørt af pandemien, og vores taknemmelighed og påskønnelse går ud til alle de modige individer, der kontinuerligt har kæmpet på frontlinierne for at få os gennem denne krise.

I disse udfordrende tider og midt i så meget usikkerhed har vi alle lært at være fleksible og tilpasse os. Dette har bestemt været tilfældet hos MyHeritage, men gennem alt dette har vi holdt ud og haft fremgang ved at forpligte os til værdierne innovation, samvær og at give.

I løbet af året udgav vi innovative nye funktioner. Vi placerede historiske fotos i centrum, da vi udgav vores nye fotofunktioner, MyHeritage In Color™ and og MyHeritage Photo Enhancer. Vi sluttede året ved at lancere Genetiske Grupper, der giver den højeste opløsning af etnicitetsopdeling på markedet, der dækker 2.114 geografiske regioner. Vi brænder for at hjælpe folk med at få forbindelse med deres slægtshistorie, og vi vil fortsætte med at udvikle avancerede teknologier for at gøre det lettere, sjovere mere følelsesmæssigt givende at opdage slægtshistorie .

Som pandemien holdt folk hjemme, blev slægtsforskning mere populær end nogensinde, da mange trøstede sig i det givende tidsfordriv. Vi fandt nye måder at bringe MyHeritage-brugere og slægtsforskningssamfundet sammen, ved at tilbyde gratis online sessioner hver uge, herunder Webinarer, Facebook Lives, og Instagram Lives. Dette gjorde det muligt for MyHeritage-brugere fra hele verden at lære om slægtshistorie og DNA-testning fra en lang række brancheeksperter og MyHeritage-medarbejdere. Vores brugere reagerede med stor entusiasme. Tusindvis af mennesker fra hele verden har deltaget. Vi tilføjede også et væld af nyt indhold til MyHeritage Vidensbasen for at hjælpe brugerne med at forbedre deres knowhow i deres eget tempo. Vi ser frem til at bringe dig flere informative, sjove, og spændende sessioner til at hjælpe dig med at komme videre i din slægtsforskningsrejse.

Som en virksomhed med videnskabelig viden og teknologiske evner, følte vi et moralsk ansvar for at intensivere og gøre, hvad vi kan for at gøre en forskel i disse vanskelige tider. Dette førte til et af de mest ambitiøse projekter, som MyHeritage nogensinde har gennemført — og som blev bragt til udførelse i løbet af få uger — oprettelsen af et coronavirus-testlaboratorium. I en utrolig indsats byggede vi et enormt laboratorium i Israel, der beskæftiger 200 mennesker og er et af de største coronavirus-testlaboratorier i verden. Vores indsats blev belønnet, og laboratoriet hjalp med at redde hundreder af liv i alderdomshjem i løbet af de sidste par måneder.

Adskillige gange i løbet af året tilbød vi gratis og ubegrænset adgang til milliarder af historiske optegnelser og til vores populære fotoværktøjer, for at give dem, der holder sig i sikkerhed derhjemme, en sjov og spændende måde at bruge tiden og nyde slægtsforskning. I løbet af dette vanskelige år har det været vigtigt at udnytte mulighederne for at hjælpe andre og bringe folk glæde. Vi har forpligtet os til at give vores brugere flere ressourcer til at fremme deres slægtsforskning, mens de er hjemme.

Vi er glade for at bringe dig vores traditionelle gennemgang af året 2020. Du er velkommen til at læse vores tidligere gennemgange fra 2019 og 2018.

Her er et resumé af vores højdepunkter fra 2020:

Januar

I Januar, annoncerede vi det første 24-timers Genealogy Webinar Marathon nogensinde, afholdt af MyHeritage og vist på Legacy Family Tree Webinars. Sammen med foredragsholdere inviterede vært Geoff Rasmussen MyHeritage-brugere fra hele verden til at deltage i forelæsninger om de bedste og nyeste slægtsforskningsnyheder. Brugere med et Legacy Family Tree Webinars medlemskab kan se alle sessionerne her. Arrangementet var en succes, og vi planlægger at gentage det i 2021.

Februar

Februar var en travl måned hos MyHeritage, da vi udgav MyHeritage in Color™, en banebrydende funktion til automatisk at farvelægge dine sort-hvide fotos i samarbejde med DeOldify. Farvelægning bringer din slægtshistorie til live og giver dig mulighed for at se dine forfædre i et helt nyt lys. Resultaterne er simpelthen utrolige.

Et par dage efter at have lanceret MyHeritage in Color™, offentliggjorde vi et blogindlæg med nogle af vores yndlingseksempler på farvelagte fotos, der blev delt online. Funktionen blev hurtigt en sensation, med over en million fotos farvelagt i løbet af de første par dage alene. Brugere fra hele verden var forbløffede, og nogle gange tårevædet, over hvordan det at tilføje farve kunne genoplive minder om deres kære og ændre den måde, de relaterer til billederne.

Vi udgav den nye Viftevisning til slægtstræer på MyHeritage. Ud over de visninger, som allerede er tilgængelige, giver Viftevisningen en nyttig og attraktiv visualisering af dit slægtstræ, der viser en hovedperson og deres direkte forfædre i flere generationer. Det er interaktivt og giver dig mulighed for nemt at navigere i dit træ, se flere oplysninger om ethvert individ og endda tilføje flere mennesker til træet. Udover teksttilstanden i  Viftevisningen er der også Farvetilstand, som skjuler teksten og fylder hvert kort med farve. Det er især velegnet til at dele fuldstændigheden af dit træ med din familie og venner.

I februar offentliggjorde vi også en enorm samling af historiske vejvisere fra USA, et projekt, der var to år undervejs. Samlingen blev produceret af MyHeritage fra 25.000 offentlige vejvisere fra USA, der blev offentliggjort mellem 1860 og 1960, og inkluderer 1.3 milliarder dokumenter, der er konsolideret i 545 millioner optegnelser det er nemme at søge i. Denne samling er fortsat en stor attraktion på MyHeritage.

Lige før verden vendte på hovedet, deltog vi personligt i RootsTech 2020, verdens største og mest populære konference for slægtsforskning der blev afholdt i Salt Lake City, Utah. Konferencen inkluderede højdepunkter som en stor MyHeritage-annoncering hver dag, en travl MyHeritage-bod, et fuldt program med MyHeritage-demo-sessioner og foredrag af MyHeritage-talere.

På konferencens torsdag aften var der en visning af MyHeritage’s første dokumentarfilm i fuld længde, The Missing Piece. Seerne fulgte den utrolige historie om to søstre fra Korea, der var adskilt i årtier. Forladt som spædbørn og adopteret af familier i forskellige dele af verden, fandt de endelig hinanden takket være MyHeritage DNA. Da søstrene — filmens hovedpersoner – kom ind, i slutningen, var der ikke et tørt øje i huset, og de fik et stående bifald.

MyHeritages grundlægger og CEO, Gilad Japhet, talte til publikummet og beskrev de nye funktioner MyHeritage havde udgivet, såsom MyHeritage In Color™, Viftevisning og vejvisere fra USA. I sit inspirerende foredrag demonstrerede han også, hvordan disse værktøjer gavner slægtsforskning.

Marts

Efter succesen med MyHeritage In Color™, og for at lette deling af et enkelt billede, der kombinerer det originale foto med den nye farvelagte version side om side, lavede vi en “Download sammenligning”-mulighed i Marts.

Ganske tidligt i pandemien, begyndte alle MyHeritage-medarbejdere at arbejde hjemmefra. Skiftet viste sig at være overraskende problemfrit. Alle MyHeritage-teams fortsatte med at arbejde som normalt og fandt måder at få mest muligt ud af situationen, mens de forblev sikre og sunde. Vi har fortsat med at opretholde social afstand og arbejde hjemmefra lige siden.

For at bringe noget ekstra glæde til vores brugere i løbet af en globalt udfordrende tid, tilbød vi gratis og ubegrænset brug af MyHeritage in Color™ i en hel måned. Farvelægning af dine fotos kan skabe en dybere forbindelse til din slægtshistorie og fremkalde dejlige minder.

April

Baseret på de vidunderlige reaktioner på MyHeritage In Color™, farvelagde vi hele samlingenen af årsbøger på MyHeritage, som inkluderer 290 millioner navne på 36 millioner årbogssider, der spænder fra 1890-1979. Vi tilbød derefter gratis adgang til alle årsbøger fra  USApå MyHeritage i en hel måned, så vores brugere kunne se farvelagte versioner af deres forfædres årbogsbilleder ved siden af originalerne.

Maj

I maj opdaterede dataene for Theory of Family Relativity™, den funktion, der hjælper dig med at få mest muligt ud af dine DNA-Matches ved at kombinere genealogiske oplysninger fra milliarder af slægtstræprofiler og historiske optegnelser for at tilbyde teorier om, hvordan du og din DNA-Matches kan være i familie med hinanden. Brugere, der har taget en MyHeritage DNA-test eller uploadet DNA-resultater til MyHeritage, kan modtage nye teorier, der giver dem nye oplysninger om familieforbindelser.

For første gang offentliggjorde vi tre vigtige samlinger af historiske optegnelser fra Grækenland, herunder Sparta ægteskaber 1835-1935, Vitale optegnelser fra Korfu, 1841-1932 og Valglister 1863-1924. Optegnelserne i disse samlinger er rige på detaljer og indeholder scannede billeder af de originale dokumenter. Disse samlinger kan søges på både græsk og engelsk.

June

Hver dag i juni tilbød vi en ny historisk samling af optegnelser gratis. De samlinger, vi valgte, blev håndplukket for deres værdi for slægtsforskere og inkluderer samlinger, der er eksklusive for MyHeritage. Alt i alt gav vi fri adgang til 2 milliarder historiske optegnelser i løbet af juni.

Senere samme måned annoncerede vi, at vores Global Name Translation Technology™ blev udvidet til Record Matches automatisk og regelmæssigt. Brugere modtager nu Record Matches med historiske optegnelser og slægtstræsprofiler på andre sprog, og navnene er bekvemt stavet på brugerens foretrukne sprog. Denne opdatering hjælper brugere med at finde optegnelser, der ellers ville have været meget vanskelige at finde.

Vi tilføjede 7 nye rapporter til MyHeritage Sundhedstesten, hvilket bragte det samlede antal sundhedsrapporter op på 42. De nye rapporter inkluderer en polygenisk risikoscore for fedme og højt BMI, der er baseret på tusinder af genetiske varianter, en markant forbedret arvelig BRCA-kræftrapport og 5 rapporter om bærerstatus.

Vi lancerede MyHeritage Photo Enhancer: en kraftfuld funktion baseret på AI-teknologi, der bringer ansigter på ethvert foto i skarp fokus. Photo Enhancer giver resultater, der er skarpe og veldefinerede, som supplerer MyHeritage In Color™, som blev udgivet tidligere på året.

Vores grundlægger og Administrerende Direktør, Gilad Japhet, afslørede nye udviklinger under en tale, han gav online til Israel Genealogy Research Association (IGRA) den 23.juni. Gilad gav et smugkig af kommende funktioner, som MyHeritage udvikler indenfor slægtsforskning og DNA.

MyHeritage Photo Enhancer blev hurtigt en meget populær funktion på MyHeritage, og brugerne var ivrige efter at dele deres forbedrede og farvelagte fotos på sociale medier. Et par uger efter udgivelsen offentliggjorde vi nogle fantastiske eksempler, som vores brugere delte, og deres feedback.

I slutningen af juni, efter en måneds hårdt arbejde, åbnede MyHeritage et lokalt COVID-19-testlaboratorium i Israel af humanitær bekymring. Selvom det var en enorm foretagende, var det takket være det fremragende MyHeritage-team, at det lykkedes os at opnå denne næsten umulige bedrift på rekordtid. Efter validering og akkreditering af Israels sundhedsministerium begyndte laboratoriet at behandle rigtige prøver og skalere op til at være et af verdens største coronavirus-testlaboratorier. Vi gjorde dette, fordi vi mener, at omfattende tests er afgørende for at bekæmpe sygdommen, stoppe transmissionskæder og redde liv.

Se, hvordan MyHeritage COVID-19-testlaboratoriet blev bygget i denne time-lapse-video:

Juli

Vi tilbød gratis adgang til alle fødselsregistre på MyHeritage, med en milliard historiske optegnelser.

I Juli opskalerede vi COVID-19-testlaboratoriet og begyndte at teste alle plejere på tværs af Israels alderdomshjem en gang om ugen. Gennem dette unikke program, kaldet “Magen Avot” eller “Fathers and Mothers Shield”, der ledes af Prof. Nimrod Maimon, er COVID-19 dødeligheden på Israels alderdomshjem faldet fra 50% af alle COVID-19 dødsfald (som i Europa), til 30%, hvilket reddede hundredvis af liv i løbet af de følgende måneder.

August

I August annoncerede vi et redesign af vores søgemaskine til historiske optegnelser, hvilket gør søgningen lettere og mere intuitiv. Brugere kan nu redigere søgningen, mens de ser resultaterne, og se flere resultater på hver side.

September

Vi lancerede fotokonkurrencen #EnhancedandColorized og tilbød et gratis Komplet abonnement til 3 vindere, der delte deres forbedrede og farvelagte familiefotos på sociale medier. Vi nød at se vores brugeres familiefotos komme til live takket være vores fotoværktøjer. Vi inviterer dig til at se nogle af vores favoritter i dette blogindlæg.

Vi opdaterede dataene til Theory of Family Relativity™ igen i September og gav vores DNA-brugere mange flere teorier, der giver vigtig indsigt i familieforbindelser.

Oktober

I Oktober tilføjede vi Norges Kirkebøger, 1815-1938. Samlingen består af 42,2 millioner indekserede optegnelser og scanninger i høj kvalitet af de originale dokumenter.

Vi udgav en ny version af vores stamtræs-software, Family Tree Builder, til Mac-brugere med operativsystemerne Catalina og High Sierra. Softwaren bliver brugt af millioner af brugere over hele verden og kombinerer innovative teknologier med brugervenlige funktioner.

November

I tide til julen, introducerede vi MyHeritage gavemedlemskab for det Komplette abonnemnet, der giver brugerne mulighed for at introducere deres kære til den fornøjelige verden af slægtsforskning og hjælpe dem med at opdage deres slægtshistorie.

December

Vi udgav en anden farvelægningsmodel til farvelægning af sort-hvide fotos med MyHeritage in Color™, som giver bedre resultater. Denne model er nu den nye standard til farvelægning af sort-hvide fotos.

Vi annoncerede tilføjelsen af to nye samlinger af Norges Folketællinger — Norges folketællinger fra 1875 og 1870. Digitaliseret i samarbejde med Norges nationalarkiver inkluderer de 2 millioner optegnelser samt scanninger af høj kvalitet af de originale dokumenter.

I December, udgav vi anetavlevisning for slægtstræer på Family Tree Builder. Anetavlevisning er den foretrukne måde at se slægstræer for utallige MyHeritage-brugere, der laver slægtsforskning på deres MyHeritage familiesider, og mange har anmodet om, at vi kan tilbyde den samme funktionalitet på vores desktop software.

Sidst men ikke mindst, og lige i tide til jul, lancerede vi Genetiske Grupper, en længe ventet forbedring af etnicitetsresultater på MyHeritage DNA. Med denne tilføjelse steg opløsningen af MyHeritages etnicitetsopdeling markant til 2.114 geografiske regioner, hvilket gav mere dybde og opløsning end nogen anden DNA-test, der er tilgængelig i dag, og komplementerer de nuværende 42 etniciteter med procenter. Dette er en enorm milepæl for MyHeritage, og vi fortsætter med at finjustere denne funktion og udgive forbedringer i de kommende måneder.

De procentbaserede etnicitetsestimater opdateres i øjeblikket ved hjælp af bedre teknologi, som vil blive udgivet i 2021.

Vi sluttede året af med en særlig slutningen-af-året Facebook Live, hvor vi fik selskab af brancheledere og venner af MyHeritage til at reflektere over 2020 og se frem til 2021. Paneldiskussionerne var oplysende og viste os alle, hvor langt slægtsforskningsverdenen er kommet i løbet af det sidste år.

Historiske optegnelser

I 2020 tilføjede vi 2,15 milliarder historiske optegnelser fra hele verden hvilket giver 12,7 milliarder historiske optegnelser i vores database af historiske optegnelser.

Her er nogle af de vigtigeste samlinger, vi tilføjede i år:

Særlige historier:

I 2020 blev mange familieforbindelser fundet, og genforeninger blev muliggjort (nogle virtuelle) takket være MyHeritage. Her er nogle af årets utrolige historier:

MyHeritage afslørede den ekstraordinære historie om den tysk-jødiske krigshelt. Et ikonisk foto fra 1933 af den jødiske butiksejer Richard Stern stående trodsigt uden for sin butik i Køln, Tyskland udløste interesse fra MyHeritage-forskerteamet. De bemærkede Jernkorset på hans revers, da en nazi-soldat står vagt et par meter væk. Ved hjælp af MyHeritage-slægtstræer og vores historiske samlinger, sporede vi Sterns utrolige personlige historie fra den dag i Køln og over Atlanterhavet, og det blev vist på CNN.

MyHeritage-bruger David “Dudi” Lenchner voksede op med viden om, at hans bedstemor havde overlevet Holocaust, men hun nævnte aldrig andre familiemedlemmer. Efter at have opdaget, at mindst en af hans bedstemors fætre overlevede krigen, begyndte han at bruge MyHeritage for at søge videre. Hans rejse på MyHeritage fik ham til at finde historiske optegnelser for familie der var mistet for længe siden, og hjalp ham med at få forbindelse med familiemedlemmer over hele verden.

Ludmila Benová delte en fantastisk opdagelse, som hendes bedstemor gjorde ved hjælp af MyHeritage. Som 86-årig fandt Květoslava Bechyňová sine søskende ved hjælp af MyHeritage-funktionen ved navn Search Connect™, som giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til andre MyHeritage-medlemmer, der har søgt efter de samme forfædre.

Anne Angot blev født i 1972 i Ho Chi Minh, Vietnam, og blev adopteret af en fransk familie da hun var et år gammel. Hun voksede op og vidste intet om sin biologiske familie. Anne besluttede at tage en DNA-test med MyHeritage i håb om at finde sin biologiske familie. Hendes MyHeritage DNA-match førte hende til hendes biologiske far.

Vi ved alle, at nogle af de sande helte i 2020 har været medicinske fagfolk. I disse dage er det især vigtigt at huske, at ikke alle krigshelte bærer militæruniform. Nogle af dem bærer kitler. Vores forskerteam dykkede ned i MyHeritage-avissamlingerne for at lære om den rolle sygeplejersker og læger havde under Anden Verdenskrig, og hvordan de blev fejret i medierne.

Marysia Galbraith – en antropolog fra Alabama — opdagede en hemmelig konvolut, der tilhørte hendes bedstemor, med et gammelt familiefoto indeni. Bevæbnet med fotografiet, gik Marysia i gang med at arbejde på at søge efter hendes udvidede familie på MyHeritage. Hun opdagede en fætter, der havde nøjagtigt det samme foto i hans besiddelse. De er så taknemmelige for at have fået forbindelse og taler med hinanden regelmæssigt.

Trine Hyo-Sang Lowton blev efterladt i Daegu, Sydkorea som baby og adopteret af en dansk familie. Trine var nysgerrig efter sit ophav. Efter at have taget en MyHeritage DNA-test, modtog hun en bedsked om en DNA-match til en biologisk søster!

Da Clare Reays søn købte hende en MyHeritage-DNA-test, håbede hun at opdage lidt om sin mors etniske baggrund. Hun havde aldrig forestillet sig at testen ville føre hende til at løse mysteriet om hendes mors oprindelse og finde søstrene, der havde søgt efter hende i mere end 50 år.

Michigan-bruger Melissa Porter gav en overraskelse for livet til en hærveteran i Florida: hun var hans datter. Efter en 23 år lang eftersøgning blev de endelig genforenet takket være MyHeritage DNA.

Da Seraine Danner var 7 år gammel, lærte hun noget rystende: hun havde en biologisk far og havde ingen idé om, hvem han var. Efter næsten 10 års eftersøgning, førte en DNA-match på MyHeritage hende endelig til hendes biologiske far, og de mødtes for første gang.

Thomas Edelmann, en MyHeritage-bruger fra Tyskland, kontaktede vores team for at anmode om hjælp til at finde efterkommere af en jødisk familie, hvis butik blev konfiskeret af tyskerne under Anden Verdenskrig. Thomas’ bedstefar havde købt forretningen af de jødiske grundlæggere, da de blev tvunget til at sælge den, tilbage i 1938. Han var fast besluttet på at spore efterkommerne for at give en længe ventet undskyldning. Den rørende fortælling blev vist på CNN.

MyHeritage-teamet

På trods af at have arbejdet hjemmefra, er MyHeritage-teamet forblevet forbundet, ved hjælp af teknologi, så alle teams kan dele ideer, samarbejde om forskellige projekter, og modtage vigtige opdateringer.

I August var vi vært for et internt virtuelt “Ideathon”. Vi inviterede alle medarbejdere fra alle afdelinger til at komme med nye og innovative ideer til MyHeritage produkter og funktioner. Vi glæder os til at dele de vindende ideer med dig i de kommende måneder.

I efteråret var vi vært for et hackathon, en sprintlignende begivenhed, hvor medarbejderne kunne samarbejde om at udvikle ud-af-boksen ideer. Det tidligere hackathon førte os til oprettelsen af MyHeritage in Color™ funktionen, og denne begivenhed viste sig at være lige så vellykket. Talrige ideer opstod og er blevet tilføjet til vores produktkøreplan.

Siden skiftet til at arbejde hjemmefra i Marts, har MyHeritage medarbejdere nydt godt af 60 virtuelle foredrag og arrangementer, herunder sessioner fra eksperter, madlavningsdemonstrationer, foredrag i “TED-talk”-stil, quizaftener, og mere.

200 nye medarbejdere blev ansat til at arbejde i det nye MyHeritage Lab, ud over de 72 MyHeritage-medarbejdere, der er ansat i det forløbne år. Vores medarbejderes familier voksede også — vi fejrede 4 MyHeritage bryllupper og tilføjede 47 nye babyer til vores slægtstræer.

Opsummering

2020 var et år, som ingen af os kunne have forestillet os eller forberedt os på. Det var svært for så mange, det gav nye udfordringer og tvang os til at acceptere en ny virkelighed. Vi er glade for at være kommet igennem året, og vi ser frem til en tid, hvor COVID-19 er bag os. Vi håber alle på en tid, hvor vi kan se vores kære igen personligt og uden begrænsninger.

I det forløbne år, har vi udviklet nyttige nye funktioner, der giver enorm værdi til slægtsforskningssamfundet. Vi har arbejdet hårdt for at styrke vores samfund og bringe os alle lidt tættere sammen, og vi vil fortsætte med at gøre dette i det kommende år.

Vi ønsker jer og jeres familier et godt og sundt 2021!